Botlek TV – Burgemeester Aboutaleb opent Wijkhub en neemt extra centjes mee voor Hoogvliet

Zie ginds komt… nee, niet de stoomboot maar wel een soort van Sinterklaas en wel in de vorm van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Opvallend relaxed kwam hij woensdagmiddag 5 oktober het Rijkeeplein in Hoogvliet opgelopen om zich op zijn gemak te laten interviewen voor Botlek TV. Zijn grapjes vielen, net als later de gebakjes ter gelegenheid van de opening van de Wijkhub, bij een ieder in de smaak.

Aboutaleb speelde een beetje voor Sinterklaas door voor de camera aan te geven dat hij extra geld vanuit het Ministerie van Justitie én vanuit zijn eigen Rotterdam mee naar Hoogvliet had genomen. Het geld is voornamelijk bestemd om jongeren te helpen bij het verantwoordelijk (maar ook leuk) invullen van hun vrije tijd en problemen helpen op te lossen. In deze film legt de burgemeester uit wat een Wijkhub is en belooft hij vaker als voorheen naar Hoogvliet te komen. Bij de opening werd hij geassisteerd door Viktoria Pompa van stichting VICA. Ook zij is blij met de komst van de burgemeester en de vele ambtenaren vanuit Rotterdam in zijn kielzog.

Botlek TV wordt gemaakt door Roel van Deursen (film) en Joop van der Hor (interview).