Bestuurder rijdt op hoge snelheid tunnel in en klapt op auto

Een 23-jarige automobilist uit Rotterdam is woensdag aan het eind van de middag met hoge snelheid de Thomassentunnel bij Rozenburg in gereden en op een auto geknald. Dat bevestigd een woordvoerder van de politie nadat meerdere mensen die het ongeval zagen gebeuren daarover berichtten. Bij het ongeval zijn vier gewonden gevallen, die overgebracht zijn naar het ziekenhuis. Meerdere getuigen zeggen dat de auto met meer dan 200 km/h moet hebben gereden.

De politie merkt de bestuurder van de auto die op hoge snelheid de tunnel in reed aan als verdachte voor het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel. “Hij zal donderdag gehoord worden. Daarnaast bekijken we beelden die beschikbaar zijn van o.a. dashcams,” zegt een woordvoerder van de politie. “Van getuigen hebben we begrepen dat er op hoge snelheid zou zijn gereden, wat de exacte snelheid precies is geweest en hoe het is gegaan dat de botsing ontstaan, kan ik nu nog niet exact zeggen. We gaan ieder geval verder in gesprek met getuigen.”

Er zijn bij het ongeval twee auto’s betrokken; die van de verdachte en de auto van het slachtoffer. Er zijn vier mensen naar het ziekenhuis gebracht voor controle en behandeling. De verdachte heeft in ieder geval het ziekenhuis mogen verlaten en zit vast. Van de overige slachtoffers is de toestand niet bekend. Door het ongeval was de tunnel tot ongeveer 21.30 uur afgesloten in de richting van de Maasvlakte. Er heeft tientallen kilometers file gestaan door het ongeval. De files werden verergerd doordat de brug nog steeds buiten bedrijf is.

Beeld: JBMedia