Zondags-rondje bij High Five Kick-Off aanbieders

Zondag ging wethouder Jeroen Postma langs bij de High Five Kick-Off aanbieders. Verschillende sport en vrijetijdsaanbieders lieten zondag bezoekers die geïnteresseerd waren kennis maken met hun sport of activiteiten. Afgelopen week waren er al Kick Off activiteiten voor basisschoolleerlingen; nu kon iedereen deelnemen.

Het Centrum voor de Kunsten aan de Nieuwstraat was als eerste aan de beurt. Hier werden verschillende workshops gehouden ter introductie.

Voor de schilder- en teken workshop op de vroege ochtend was genoeg animo, een groep kinderen liet enthousiast zijn of haar kunstwerk aan de wethouder zien. Er was hard gewerkt met potlood en verf om vervolgens een echt vogel-schilderij mee naar huis te kunnen nemen. Na de kennismaking met de jongste deelnemertjes, deed de wethouder de dansruimte aan. Hier waagde hij zich aan enkele dans-moves tijdens de fitles dansmix van dansleraar Skip. Oriëntaalse dans, gitaarles, strip-en mangatekenen, zomaar een greep uit de workshops die er deze dag allemaal te volgen waren. En niet alleen voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Veel cursussen zijn al gestart maar soms kan er nog aangeschoven worden in bepaalde groepen. Projectmedewerker Henny van Leeuwen vertelt over de Kick Off dag bij het CVDKS:  ‘op een informele manier kinderen én ouders laten zien hoe leuk dit is.’

Na het CVDKS stond er nog een bezoekje bij de Twirl vereniging in de Schenkel op het programma. Heeft u nu ook zin om te gaan sporten, schilderen of iets anders in uw vrije uurtjes? Kortom, u wilt meer weten over sport of vrijetijdsbesteding in Nissewaard, neem dan een kijkje op www.actiefinnissewaard.nl

Het is ook zeker de moeite waard om eens te kijken op de website van Stichting Leergeld Voorne-Putten en de site van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.