Spaanse Feria Española op het Kopspijkerplein

¡Olé! Zaterdagmiddag was er een Feria Española in het winkelcentrum de Kopspijker. De Spaanse Vereniging uit Spijkenisse heeft in samenwerking met een aantal ondernemers en de gemeente Nissewaard dit evenement opgezet. Het was de eerste keer dat deze Spaanse Markt georganiseerd werd.

Om 13.00 uur opende wethouder Chris Hottentot deze Spaanse middag. Hij heette iedereen, in het Spaans, van harte welkom. Het evenement werd door het slechte weer toch naar binnen verhuist, naar het Kopspijkerplein.

De middag ging van start met de dames dansgroep van de Spaanse Vereniging. In de traditionele Spaanse rood-zwarte kleding lieten zijn hun dansmoves zien. Hierna was er een optreden van de ‘broer van Julio Iglesias’, zanger Javi Escalera, die de welbekende Spaanse nummers zong. De rest van de middag stond en nog meer dans en muziek op het programma met tussendoor DJ Corrito. Aan de hongerige bezoeker was ook gedacht:

Er konden empanadillas de atún of wel hapjes met tonijn, broodjes tortilla en paella gekocht worden. En om na alle lekkers de dorst te lessen was er sangria en Spaans bier te verkrijgen.

De Spaanse Vereniging bestaat al decennia in Spijkenisse, zo organiseren zij al meer dan 30 jaar taalcursussen Spaans. Deze lessen worden druk bezocht, en variëren van beginnende tot gevorderde spreker. Maar ook voor diegenen die geen talenknobbel bezitten zijn er leuke activiteiten te doen. Er worden bingo en bbq avonden gehouden en er zijn danslessen te volgen. Voor wie meer wil weten over deze vereniging kan een kijkje nemen op de facebook pagina van de Spaanse Vereniging Spijkenisse.