Kinderen vinden rokend gaatje in de grond langs slootkant

Kinderen hebben woensdag in een veld een gat van zo’n 10 centimeter doorsnee in de grond gevonden waar licht rook uit kwam. Het gat, wat langs de slootkant zit van het fietspad naar de polder bij de walivsstaarten in Spijkenisse, voelde warm aan. Bewoners meldden in de ochtend wel onverklaarbare knallen gehoord te hebben, maar konden niet plaatsen waar het vandaan kwam.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft metingen verricht. Er bleken geen gevaarlijke dampen uit te komen, maar de grond rondom het gat was ongeveer 50 graden. De brandweer heeft het gat uitgegraven en kwam borrelend grondwater tegen. Een bewoner die het voorval zag gebeuren meldde enkele uren ervoor stroomuitval gehad te hebben, waarbij na een paar minuten de aardlek eruit viel. De brandweer is gestopt met graven omdat het vermoeden bestond dat het om een kapotte elektriciteitskabel zou gaan.

De plek is ruim afgezet geweest en Stedin werd opgeroepen om verder te graven en een kapotte kabel te repareren. Dat de kinderen er goed vanaf zijn gekomen blijkt wel; een van de kinderen vertelde water in het gat te hebben gegooid, “omdat het een grappig dampend effect gaf.”

Beeld: JBMedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]