High Five Kick Off start op de Gelinckschool

Woensdagochtend 21 september was de start van het High Five Kick Off programma wat afgelopen week in Nissewaard begon. Wethouder Jeroen Postma gaf het openingssein op de Gelinckschool in Spijkenisse. Tijdens deze High Five Kick Off promoten sport- en vrijetijdsaanbieders hun sporten en activiteiten op scholen. De Gelinckschool is de eerste school waar men begint met High Five. Hierna volgenden afgelopen week nog twee andere scholen voor Speciaal Onderwijs.

Het High Five programma is een laagdrempelige manier om inwoners van Nissewaard kennis te laten maken met verschillende soorten sport (verenigingen) en vrijetijdsbestedings-activiteiten. Sporten bij een vereniging of deelnemen aan een activiteit bij een vrijetijdsaanbieder motiveert en geeft een positief gevoel. Dit draagt weer bij aan de gezondheid; Nissewaarders worden zo een stukje gezonder en gelukkiger. Met High Five worden scholen, inwoners, clubs en verenigingen met elkaar in contact gebracht. De partijen weten elkaar te vinden en gezamenlijk een sociaal netwerk op te bouwen. Doordat High Five altijd met elkaar gedaan wordt; een High Five geef je immers niet alleen, wordt samenwerking en betrokkenheid gestimuleerd.

Die woensdagmorgen om 8.30 uur bracht wethouder Jeroen Postma groep 7/8 van de Gelinckschool een bezoekje. In de klas vertelde hij over de leuke activiteiten die deze dag op en om hun school georganiseerd werden. Ook vroeg hij of de leerlingen misschien al iets aan sport deden.  Paardrijden, voetbal, waterpolo, maar ook toneel en gamen werden enthousiast aangehaald. Hierna deelde de wethouder en combinatiefunctionaris leuke High Five tassen uit aan de hele klas, en kon het programma van start gaan. De hele dag waren er voor alle leerlingen workshops in en om de school te doen. Cheerleading op het plein, fitness in de speeltuin nabij de school, Aikijutsu lessen, dansles en schilderles. Kortom genoeg om te proberen.

Het team combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard zet zich in om het High Five programma goed onder de aandacht te brengen. Niet alleen de Gelinckschool maakt gebruik van alle sport en vrijetijdsaanbieders, ook SBO de Tandem en SBO de Branding komen aan de beurt.

De gedachten achter de High Five methode is dat onderlinge verbinding, door middel van sport en vrijetijdsbesteding bijdraagt aan een sociaal netwerk en saamhorigheid. Maar vooral het samen plezier hebben is het allerbelangrijkste