Botlek TV: Nel Mol – Van Genderen uit ‘t dooie gat’ is oudste influencer van Nederland

In deel 12 van de serie ‘The Making of Max’ praat Joop van der Hor met de onlangs 91- jaar geworden mevrouw Neeltje Mol – van Genderen uit Spijkenisse. Het is een extra lange aflevering waar u even voor moet gaan zitten, maar geloof ons, u verveelt zich geen minuut! Botlek TV zocht mevrouw Mol (“zeg maar Nel anders voel ik me zo oud”) op in zorgcentrum de Es in Spijkenisse. Ze vertelt honderd uit over haar jeugd in ’t dooie gat’ zoals ze Spijkenisse noemt, over de marcherende Duitsers in haar dorp, ‘pliesieman’’ Van der Laan, het ‘Moordenaartje’, de tyfus, hinkel de pinkel, haar jeugdvriendje Piet, de Mannetjes van de Krom en haar geheim van het oud worden. Maar vooral ook over het in Auschwitz vermoorde Joodse buurmeisje, Elly Max Levie (10) van de slagerij. Neeltje schetst hiermee een prachtig tijdsbeeld van het Spijkenisse uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Een film van Roel van Deursen.