Zwanengroep: “Steeds meer meldingen van vogelgriep”

Edwin Vosselman van Zwanengroep Zuid-Holland merkt op dat er steeds meer meldingen van vogelgriep binnenkomen. Zondagavond werd een jonge zwaan opgehaald op de Vondelsingel in Spijkenisse. Vosselman vertelde ons over het drama wat zich momenteel voltrekt, maar ook dat er nog veel onduidelijk is over hoe er omgegaan moet worden met zieke dieren.

Edwin is inmiddels meer bezig met het ophalen van de dieren die vogelgriep-verschijnselen hebben. Normaal bestaat zijn werk uit het ophalen van zwanen die verstrikt zijn geraakt in visdraad of bijvoorbeeld een gebroken vleugel hebben. Dat is inmiddels anders. In een kort interview legt hij uit hoe men de zieke zwanen en eenden kan herkennen en hoe er gehandeld dient te worden. Toch is daar nog wel onduidelijkheid over, omdat er nu een vervoersverbod geldt in de regio nadat eerder een kinderboerderij geruimd moest worden.