Vijfde editie van Huttenbouw Hoogvliet van start

Alweer voor de vijfde keer organiseren de Vliegende Hoogvlieters, zoals Martin de Graaf , Dominique de Bruijn en Jaco Pieterse zich noemen, de Huttenbouw in Hoogvliet. Dit jaar doen er 42 kinderen mee tussen de 7 en 12 jaar oud. Tot donderdag kan er gebouwd worden, daarna is het grote moment waar veel kinderen nu al naar uitkijken: het overnachten in de zelfgetimmerde hut. Het thema van dit jaar is Cowboys en Indianen en dat is goed zichtbaar op het terrein, bij binnenkomst loop je langs zelf gemaakte totempalen en er hangen hoefijzers aan de wand.

De een slaat een spijker er met drie harde klappen in, de ander heeft er wat meer moeite mee en vraagt om hulp. En hulp is er genoeg op het terrein er lopen verschillende (hulp)Sheriffs rond die de kinderen ondersteunen bij het bouwen en letten op de veiligheid van de constructie. 

Na de eerste dag was het ene groepje nog bezig om de fundering te leggen, het andere groepje had al een dak op de hut zitten en ging de komende dagen gebruiken om de hut verder te pimpen. De organisatie kijkt alvast terug op een geslaagde eerste dag en is hun sponsors en vrijwilligers erg dankbaar, zonder hulp was het niet mogelijk geweest geeft Martin aan. De komende dagen staan er nog allerlei leuke activiteiten gepland voor de kinderen.