Video: Laatste dag huttenbouw: 31.5 graden! – Vliegende Hoogvlieters / Hoogvliet

De Spijkenisserbrug werd vanwege de hittegolf gekoeld, het viel dus niet mee om aan de andere kant van de Oude Maas te komen. Laatste dag van de huttenbouw in Hoogvliet, vijfde editie, opnieuw georganiseerd door De Vliegende Hoogvlieters. Alle hutten zijn klaar voor de slaapnacht, kinderen vertellen over de opbouw. Het was bloedheet op het kamp, gelukkig was de Brandweer aanwezig om de zaak koel te houden en een spelletje te spelen met een zwaar stuk gereedschap waarmee bijvoorbeeld autodeuren kunnen worden geopend, indien mensen bekneld zitten. In dit geval was het de bedoeling om een ei naar de andere kant te brengen, zonder het kapot te knijpen. Dat viel nog niet mee… De huttenbouw in Hoogvliet is elk jaar een feest, waar kinderen steeds weer naar uitkijken. Tot volgend jaar? 

Botlek TV – Politie blij met Hoogvliets huttendorp / Hoogvliet 2022

De kop dekt niet altijd de lading. Met een boos oog lees je wellicht dat er een tijdelijke opvang voor asielzoekers in Hoogvliet wordt gebouwd. En hoewel deze mensen absoluut recht hebben op fatsoenlijk onderdak gaat het hier om een huttendorp door en voor jonge Hoogvlietertjes. Bij clubhuis De 7-Sprong in Hoogvliet verzamelden zich op 8 augustus 2022 een grote groep kinderen die vol spanning stond te wachten op wat ging komen. Vanuit het niets kwamen daar heuse cowboys en indianen en tal van dierenfiguren tevoorschijn om de opening van het vier dagen durende Huttenbouwfeest luister bij te zetten. Een grote groep vrijwilligers en ouders o.l.v de Vliegende Hoogvlieters Martin De Graaf, Jaco Pieterse en Dominique de Bruijn houden de kinderen in de vakantieperiode op verantwoorde wijze bezig en begeleiden hen bij het bouwen van hun eigen hut waar ze in de laatste nacht mogen blijven slapen. Politieagente Didi is blij met het initiatief en heeft achter de schermen zelf ook een handje in de organisatie meegeholpen. ‘Hier wordt de jeugd op verantwoorde wijze bezig gehouden en zolang ze bezig zijn met leuke dingen, vervelen zij zich niet en zorgen ze ook niet voor overlast en Dominique de Bruijn ziet vriendschappen ontstaan en herinneringen die geboren worden welke tot in lengte van jaren gekoesterd worden. Het Huttenbouwfeest is een jaarlijks terugkerend evenement welke mede mogelijk is gemaakt door de gemeente Rotterdam en vele gulle gevers. Een film van Botlek TV met Roel van Deursen achter en Joop van der Hor vóór de camera.