Verdachten overval Heenvliet langer vast

De verdachte mannen uit Vlaardingen voor de overval op een bedrijf aan de Polyanderweg in Heenvliet zijn maandag verschenen voor de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat in het belang van het onderzoek de mannen twee weken langer vast blijven zitten. Dat maakt het Openbaar Ministerie maandag bekend.

De mannen uit Vlaardingen, een 30 en 43-jarige man, kwamen het pand uit op het moment dat agenten het terrein op kwamen nadat er melding gemaakt werd van een overval. Omdat één van hen probeerde te vluchten, werd er een waarschuwingsschot gelost. Hierop konden beiden worden aangehouden. Tijdens zijn korte vlucht werd door één van de verdachten een vuurwapen in een nabijgelegen sloot gegooid. Dit is later aangetroffen en in beslag genomen.

Het is gebruikelijk dat verdachten voor een rechter-commissaris verschijnen, die beoordeeld of de mannen langer in voorarrest blijven.

Beeld: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn