Jongen(17) gewond na ongeval op Schenkelweg

Op de Schenkelweg heeft dinsdagavond rond 23.15 uur een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Schenkelweg met de Heemraadlaan. Een afslaande automobilist werd aan de achterkant geraakt door een tegemoetkomende motorscooter. De 17-jarige jongen die daarop reed, liep een breuk en enkele schaafwonden op. De politie verdenkt hem ervan dat hij op de motorscooter reed zonder geldig rijbewijs.

De politie heeft kort onderzoek gedaan naar de toedracht. De afslaande automobilist verklaarde groen licht te hebben gehad. De jongen die op de motorscooter reed, deed dat mogelijk zonder geldig rijbewijs. Ook werden bij de tweewieler, die zwaar beschadigd raakte, twee kentekenplaten gevonden: een blauw brommer-kentekenplaatje en een kentekenplaat van een motor. Beiden hoorden niet bij de motorscooter. De politie heeft de tweewieler daarom overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.

Getuigen verklaarden dat de jongen zeer snel aangereden kwam. Ook is niet duidelijk of de jongen een helm op had, omdat deze niet meer aangetroffen is door de politie. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De auto, slechts een half jaar oud, liep behoorlijke schade op aan zij- en achterkant. De weg was ten tijden van het onderzoek afgesloten.

Beeld: JBMedia