G-atleten in het zonnetje gezet

Maandagavond werden de G-atleten van atletiekvereniging Spark in het zonnetje gezet. Het Spark G-team, bestaande uit 10 atleten, uit Nissewaard en omstreken heeft afgelopen juni een prachtige prestatie geleverd. Het team deed mee aan de Special Olympics Nationale Spelen van 10 t/m 12 juni in Twente. Deze spelen worden om de 2 jaar georganiseerd en zijn een voorloper van de internationale wedstrijden, waar men als vereniging voor moet worden ingeloot.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen hebben de Spark-atleten gezamenlijk 18 medailles weten te behalen. Burgemeester Foort van Oosten feliciteerde Sem, Dennis, Andrea en alle andere winnaars met hun knappe resultaten. Er waren 7 gouden plakken, 6 zilveren en 5 bronzen medailles in de wacht gesleept; een aantal deelnemers had zelfs dubbele medailles weten te behalen. Van de burgemeester en van wethouder Jeroen Postma ontvingen zij naast felicitaties ook bloemen, een goodie-bag en nóg een medaille voor hun mooie prestaties.

Na alle officiële handelingen was er in het clubhuis van AV Spark koffie en taart, welke iedereen zich goed liet smaken. Hoofdcoach Caro vertelt dat er voor iedereen op eigen niveau atletiek mogelijk moet zijn. Niemand mag worden buitengesloten. Zo is er naast kogelstoten, hardlopen en verspringen bijvoorbeeld ook speerwerpen met foam-speren. Dankzij de trainers en vrijwilligers kan het G-team deelnemen aan meerdere wedstrijden per jaar. Zo ging het team G-atleten met eigen auto’s naar de Special Olympics in Twente.

Op naar de volgende Special Olympics Nationale Spelen, over 2 jaar in Breda. Waar het G-team misschien wel weer zo’n mooi resultaat neer kan zetten. Aan hun inzet en strijdkreet zal het niet liggen, want met “Goud-Zilver -Brons, álles is voor ons!” moet dit vast goedkomen.

Spark zoekt trainers/sters voor o.a. het G-atletiek team. Neem bij interesse contact op met Spark.

Beeld: Foto-Ok.nl