Dagprogramma Participarade vol demonstraties en organisaties

Hoogvlieters hebben uitgekeken naar de Participarade, na jaren van afwezigheid door de Corona Maatregelen was de behoefte aan en feestje groot. Tijdens het dagprogramma kon kennis gemaakt worden met allerlei organisaties welke actief zijn in Hoogvliet. Voordat de deuren van het festivalterrein werden geopend, stond er al een lange rij. Barry Mellegers organiseert al jaren samen met Maikel van Keulen de Participarade.

De diversiteit van aanwezige organisaties was groot, zo gaf modelboten vereniging Hoogvliet welke opgericht is in 1981 een demonstratie. Het boorplatform welke in een grote bak met water stond, vatte vlam en de blusboten werden ingezet door de modelbouwers om het vuur onder controle te krijgen.

De Gezamenlijke Brandweer was ook aanwezig met onbemand blusvoertuig om tankputbranden in het havengebied te kunnen blussen en gaf een demonstratie over de werking. Kinderen konden een brandweerpak aandoen en de brandweerwagen van binnen bekijken.

De wijkraad van Hoogvliet was aanwezig, door het ophalen van informatie van bewoners uit Hoogvliet wil de wijkraad kijken wat zij kunnen betekenen. Door het aangeven van sterren en duimpjes kon de prioriteit van de onderwerpen worden aangegeven.

Verder waren er diverse honden van KNGF aanwezig die een hoog aaibaarheidsgehalte hadden, op hun hesje stond ‘’niet aaien’’. Deze honden zijn namelijk aan het werk op het moment dat ze een hesje dragen, ze helpen dan mensen die visueel beperkt zijn. Op het moment dat een hond steeds afgeleid zou worden, kan het zijn dat het baasje valt of ergens tegen aan loopt.

Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd, er waren diverse foodtrucks aanwezig waar een hapje en drankje kon worden gekocht.

Kinderen konden zich verder uitleven op een van de springkussens een workshop Circus volgen, muziek maken en nog veel meer. Om 16:00 uur was het dagprogramma ten einde en werden de laatste voorbereidingen getroffen om het avondprogramma om 17:00 uur te laten starten met onder andere Ruth Jacott, de Wannebiezz en Kornuiten & CO.