40-jarig DOV Botlek zwemt Spijkenisse binnen

Duik en onderwatersportvereniging (DOV) Botlek uit Spijkenisse bestaat 40 jaar. Om dit te vieren is een ludieke entree bedacht; een groep leden kwam al snorkelend Spijkenisse binnenzwemmen. Zaterdagochtend 10.45 uur gaf wethouder Jeroen Postma het startsein voor de snorkelaars van DOV Botlek. Vanaf de Fluisterboot de IJsvogel, gelegen aan de rand van Spijkenisse vertrokken de leden al zwemmend en snorkelend naar de eindbestemming, de Molen van Spijkenisse. Gelijktijdig werd er vuil uit het water verzameld om zo ook aandacht voor het milieu te vragen. De duik en onderwatersport vereniging stond ook van 9.00 tot 17.00 uur met een informatie kraampje op de Voorstraat in Spijkenisse.

De actie om al zwemmend Spijkenisse in te komen is met lokale partijen tot stand gekomen. De Fluisterboot diende als startpunt maar bleef de gehele route meevaren met de snorkelaars. Naast de enkelvin snorkelaars zwom er ook een monovin zwemmer met de groep mee. Wethouder Postma voer de route van 1,5 km mee in de boot en gaf niet alleen het startsein maar stak de snorkelaars ook een hart onder de riem; ‘ik vind het dapper dat jullie dit doen’. Bijna allemaal voorzien van een wetsuit ging de groep vol goede moed van start. Het waterschap Hollandse Delta gaf toestemming voor de tocht en zorgde ervoor dat het gemaal De Leeuw van Putten nabij het Noordeinde gedurende de tocht buiten werking was. Met de tocht werd ook afval uit de Boezem gehaald en in de meegenomen zakken gedaan, om zo een steentje bij te dragen aan het milieu. En zo de Boezem een stukje schoner achter te laten.

Aan wal stond er een marktkraampje van DOV Botlek met enthousiaste leden. Zij voorzagen iedereen die interesse heeft in deze watersport van informatie over de onderwaterwereld.

Bewoners filmden hoe de vereniging voorbij kwam in de boezem.

DOV Botlek geeft op vrijdagavond snorkel en duiktrainingen in het Rivièrabad. Zo traint men op conditie, techniek en Eerste Hulp bij (duik) ongevallen. Maar ook spelvormen onder water komen aan bod.
Naast de trainingen in het zwembad gaan de leden geregeld met elkaar naar buitenlocaties om (voornamelijk) te duiken. Zo is het Grevelingenmeer in Zeeland een grote favoriet. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en activiteiten van DOV Botlek kijk dan eens op www.dovbotlek.nl.