The Making of Max (9): Lijf van Max is nu helemaal zichtbaar!

De afgelopen periode heeft beeldhouwer Tineke Nusink bijna onophoudelijk gewerkt aan het bronzen beeld van Max, de hond die niet vergast hoefde te worden, maar zijn baasjes wel! Op 28 oktober van dit jaar moet het levensgrote bronzen beeld van de herdershond – die achterbleef terwijl zijn Joodse baasjes alle 5 werden weggevoerd en vermoord – worden geplaatst voor de voormalige slagerij van de familie Levie aan de Voorstraat 14a te Spijkenisse. Dat is althans de planning, maar deze is sterk afhankelijk van de nog binnen te komen particuliere giften en donaties vanuit fondsen en het bedrijfsleven. Het streefbedrag wat nodig is om Max ‘tot leven te brengen’ is namelijk nog niet gehaald. Wel is er een prachtige gift in het vooruitzicht gesteld van een organisatie uit Spijkenisse, dus de hoop dat het benodigde bedrag op tijd binnenkomt is zeker nog niet vervlogen. 

Op donderdag 30 juni namen videograaf Roel van Deursen en initiatiefnemer annex presentator van Botlek TV, Joop van der Hor, weer  een kijkje in het live atelier More & Murray’s aan de Spuistraat in Spijkenisse. En zoals gezegd; Beeldhouwer Tineke Nusink heeft de vaart erin. Het lijf van Max is nagenoeg volledig geboetseerd. Nu de kop nog en dat is voorwaar geen gemakkelijke opgave zodat we Tineke vanaf deze kant heel veel succes en geduld toe wensen. 

Op afspraak via [email protected] kan men zelf een kijkje komen nemen in het live atelier. 

Bericht/Beeld: Roel van Deursen


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]