Politie schrijft 58 bekeuringen uit en doet 7 aanhoudingen bij grote overlastactie

De politie heeft vrijdagmiddag en avond op meerdere plekken controles uitgevoerd om overlast tegen te gaan. Daarbij werden in totaal 58 bekeuringen uitgeschreven en werden 7 aanhoudingen verricht. De gecontroleerde plekken werden vaker de bewoners aangegeven.

De politie reed met meerdere agenten rond. De actie was door het basisteam van de politie Nissewaard opgezet. Ook handhaving en team verkeer sloten zich bij de actie aan. Die laatste plaatste een rollerbank bij metrostation Heemraadlaan. Verder vond er ook een preventief fouilleren actie plaats, waarbij een minderjarige werd aangehouden met een mes.

De andere zes aanhoudingen kwamen voort uit het rijden onder invloed van alcohol, belediging, en overtreding van de APV. Ook werd een auto in beslag genomen omdat de bestuurder nog een vordering van 4800 euro open had staan.

Twee jongeren hebben een bureau HALT verwijzing gekregen vanwege het blowen op de openbare weg. De bekeuringen die zijn uitgeschreven waren onder andere voor wildplassen, rijden zonder rijbewijs, bellen op de fiets, overschrijding constructiesnelheid, rijden zonder helm, reizen zonder vervoersbewijs, overlast veroorzaken, lachgas gebruik en rijden door rood licht.

Bron: Jeugdagent Peter / Beeld: JBMedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]