Politie houdt geslaagde jeugdactie in Spijkenisse

Afgelopen woensdag heeft de politie samen met studenten van de politie-academie een geslaagde jeugdactie gehouden in Nissewaard. Jeugdagent Peter Dale schrijft in een bericht op Instagram het verloop van de actie en deelde de resultaten. In de actie werd door de agenten onder andere met de fiets de hotspots, plekken waar vaker overlast of jeugd te vinden is, meerdere keren bezocht.

“Met de jeugd werd een praatje gemaakt, een balletje getrapt, verbinding gelegd, en daar waar nodig ook handhavend opgetreden,” schrijft de diender. “Ook werden 56 personen preventief gefouilleerd en 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder rijbewijs op een scooter en bellen op de fiets. Bij een meerderjarige werd een mes tijdens het preventief-fouilleren aangetroffen en in beslag genomen.”

“Vijf jongeren met een avondklok kregen een huisbezoek. Allen waren ze thuis en met hen werd een goed gesprek gevoerd.” De avondklok kan bij jongeren opgelegd worden door justitie. Reclassering bepaalt de tijden van de avondklok. De personen mogen dan niet de woning verlaten binnen een bepaalde tijdsperiode. De maatregel geldt vaak voor meerdere maanden.

“Daarnaast troffen wij nog twee personen welke gesignaleerd stonden voor afname DNA of het uitzitten van een gevangenisstraf. Beiden werden door ons aangehouden,” schrijft de agent.

Beeld boven: Jeugdagent Peter Dale