Natuurspeeltuin Park Waterland officieel geopend

Vanaf nu kunnen de kinderen uit Waterland naar hartenlust spelen in een geheel nieuwe natuurspeeltuin nabij de sterrenwacht aan de Libelleveen in Spijkenisse. De realisatie hiervan is mede mogelijk gemaakt door een maatschappelijke investering van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Later volgt een bericht met een video van de opening en nog meer foto’s!

Op vrijdag 8 juli vond de feestelijke opening van de nieuwespeelgelegenheid plaats. De kinderen uit de wijk hebben zelf kunnen meedenken over wat zij graag zouden terugzien in de nieuwe speeltuin. Op basis van hun ideeën is er een ontwerp gemaakt voor een speeltuin die is opgebouwd uit natuurlijke, duurzame materialen. De speelgelegenheid heeft een bijzondere vorm, een centrum met twee daaruit waaierende armen. Deze vorm is gebaseerd op ons eigen sterrenstelsel. De inspiratie hiervoor kwam van de nabijgelegen Sterrenwacht.

Eigentijds
Samen met de kinderen uit de wijk verrichtten wethouder Jan Willem Mijnans (beheer openbare ruimte) en directielid (Asset Manager Zuid) Simon Vroemen van NAM de officiële opening. Wethouder Mijnans: “De ambitie van het college is ervoor zorgen dat Nissewaard een fijne plek is om te leven. Bijvoorbeeld door voldoende eigentijdse speelvoorzieningen, ook voor kinderen met een fysieke beperking. Daarom zijn we heel blij dat Natuurspeeltuin Park Waterland nu is geopend.”

Investering NAM
De officiële opening vond plaats met assistentie van wethouder Chris Hottentot (duurzaamheid) en de voormalig wethouder op dit dossier, Igor Bal. “De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft de laatste jaren gas gewonnen uit drie verschillende kleine gasvelden in Spijkenisse. In 2020 kwam daar een vierde, kleinschalig veld bij in Waterland. Het toenmalige college van B&W en met name Igor Bal heeft zich toen hard gemaakt voor een maatschappelijke investering van de NAM”, legt Hottentot uit. “Inmiddels wordt er gas geproduceerd uit het gasveld onder Waterland en die gaswinning wordt in 2026 afgebouwd. De oplevering van deze natuurspeeltuin symboliseert niet alleen de gaswinning in Spijkenisse, maar is ook een maatschappelijke bijdrage van NAM aan de omgeving waar zij lange tijd te gast is.”

Bericht: Gemeente Nissewaard / Beeld: Spieke Media