Fietsfestival op Theaterplein Spijkenisse

Zaterdag om 11.00 uur werd het Fietsfestival op het Theaterplein in Spijkenisse geopend. Op het plein was een groot opblaas-parcours neergezet omringd door verschillende kraampjes. De Fietsbond was vertegenwoordigd, een kraam met elektrische fietsen en een BMX-fiets kraam inclusief parcours voor de jongste fietsertjes. Er waren ook twee clowns te vinden en er konden ‘Fietsschilderijtjes’ gemaakt worden. Evenals op de fiets heel-hard- trappen om een soort ‘Kop van Jut spelletje’ te doen.

Met deze Fietsfestival dag, georganiseerd door de gemeente Nissewaard in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar, wil men graag het fietsen binnen Nissewaard promoten. Wethouders Struijk en Hottentot spraken ook deze woorden, voordat ze beiden een rondje maakten op de step en stepper-bike. Zij zouden dan ook graag zien dat Nissewaarders meer de fiets zouden pakken. Niet alleen omdat het gezond is maar ook om de bereikbaarheid te verbeteren ofwel files te verminderen. Er kon van alles uitgeprobeerd worden: fietsen, e-bikes, skate- en wave-borden, skelters en sommige rijwielen waaraan eigenlijk geen naam te geven was.

Bericht gaat verder onder de foto.

Vanuit Zuid-Holland Bereikbaar was een mobiliteitsmakelaar aanwezig om mensen enthousiast te maken voor het reizen op een andere manier dan met de auto. En om vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld welke (aantrekkelijke) regelingen er zoal mogelijk zijn voor de fiets. Het festival bood de mogelijkheid informatie op te doen over allerlei fiets-zaken.

Ook of zelfs juist voor mensen die nog niet kunnen fietsen of die niet meer op de fiets durven te stappen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld advies vragen bij de Fietsbond, er zijn vaak meer mogelijkheden dan gedacht. Zo zijn er fietslessen, fietsscholen en aangepaste fietsen.

Het Festival duurde tot 16.00 uur.