Schuur brandt uit bij woning Dorpsstraat Hekelingen

In een schuur bij een woning aan de Dorpsstraat in Hekelingen is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. De vlammen sloegen al snel metershoog uit de schuur. De brandweer heeft erger weten te voorkomen: een naast de schuur gelegen autobedrijf liep lichte schade op, maar het vuur sloeg niet over.

Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen die niet verder dan het terrein van de schuur is gekomen. De wind stond in de richting van de Toldijk, waardoor een deel van Hekelingen last had van de rook. Een bewoner van de woning waar de schuur bij hoort, is nagekeken door de ambulancedienst vanwege het inademen van rook. Er vielen verder geen gewonden.

De rook van de brand was tot ver in de omtrek te zien. De brandweer heeft na ongeveer een uur blussen het sein brandmeester kunnen geven en is overgegaan tot nablussen.

Het naastgelegen autobedrijf liep lichte schade op.
Beeld: JBMedia