Ontsnapte TBS’er Nijmegen is Sherwin Windster uit Spijkenisse

In Nijmegen zijn dinsdagavond twee TBS’ers ontsnapt uit de Pompekliniek. De politie bevestigd inmiddels dat het mede gaat om Sherwin Windster, die tijdens de laatste fase van zijn jeugddetentie in de Hartelborgt bij een roofmoord een man in Tilburg doodschoot. Hij is samen met de beruchte Amsterdammer Luciano Dijkman uit de TBS-kliniek zijn ontsnapt. De politie heeft een opsporingsbericht uitgevaardigd en is dringend op zoek.

Twee tbs-gestelden zijn gisteravond omstreeks half 9 ontsnapt uit Forensisch Psychiatrisch Centrum De Pompestichting in Nijmegen. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn direct geïnformeerd en de twee tbs-gestelden worden opgespoord. De Inspectie Justitie en Veiligheid is op de hoogte gesteld van deze ontsnapping. Dat schrijft de Pompestichting op diens website. De ontsnapten zouden door een gat in het hek gegaan zijn, welke met een slijptol open gemaakt is. Daarna zijn zij met een klaarstaande auto ervandoor zijn gegaan.

De politie is nu dringend op zoek naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Zij zijn gevlucht in een witte Volkswagen Golf met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek, zegt de politie.

Roofmoord
W. zat eerder in de Hartelborgt en was ten tijde van zijn detentie weggegaan om te gaan werken, waar hij toestemming voor had. Hij zat in detentie vanwege eerdere geweldsincidenten. In het moment dat hij weg was, is hij in Tilburg betrokken bij een roofmoord. Bij de overval werden gouden sieraden, geld en twee kilo wiet gestolen. In een woning werden de aanwezigen door twee overvallers met tape vastgebonden. Een van de aanwezigen werd meegenomen naar boven, waar hij los kwam. Daarop zou W. die persoon in de borst hebben geschoten, al zei hij in de rechtbank zelf dat het wapen in de worsteling per ongeluk was afgegaan. W. werd door de rechtbank in Breda in 2017 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden cel met TBS.

Beeld: Politie