Onverwachte wisseling binnen wethouders ONS: Soeterboek vervangen door Postma

Léon Soeterboek mag na vier jaar wethouderschap niet verder van zijn fractie als wethouder in de nieuwe raadsperiode. De fractie heeft gekozen om Jeroen Postma aan te stellen als wethouder, naast zittende ONS-wethouders Mijnans en Hamerslag. De fractie wil “vernieuwing en verjonging.” Soeterboek is daar teleurgesteld over, zegt hij.

“We hadden meerdere kandidaten waarmee we de verkiezingen zijn ingegaan,” zegt lijsttrekker Martijn Hamerslag. “Dus we wisten dat er nog een keuze gemaakt moest worden. Uiteindelijk heeft de fractie deze lastige keuze gemaakt op basis van een mix van ervaring en vernieuwing.” Leon Soeterboek, die als tweede op de kieslijst staat, zegt “zwaar teleurgesteld” te zijn in de keuze van de fractie. Dat Postma wethouder zou gaan worden, stond al wel vast. De keuze was, volgens het AD, tussen Soeterboek en Mijnans.

Ook Hamerslag snapt de teleurstelling. “Lastig uiteraard als er keuzes gemaakt moeten worden tussen geschikte kandidaten. Ik begrijp de wens van de partij voor vernieuwing en daarmee ook het vertrouwen in Jeroen en we hadden meerdere kandidaten dus dan weet je dat er ook teleurstelling gaat zijn. Persoonlijk had ik altijd een goede persoonlijke band en samenwerking met Leon en die zal ik ook zeker gaan missen.”

Soeterboek wil verder nog niet ingaan op de kwestie.