Hulpdiensten rukken massaal uit voor fiets van vissende jongen

Donderdag zijn rond 17.00 uur de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de rotonde op de Hekelingseweg nabij Hekelingen. Hier hadden voorbijgangers een fiets langs de waterkant zien liggen, zonder iemand erbij. De brandweer heeft met duikers de sloot doorzocht, terwijl de politie de fiets onderzocht. Ook werd er gebruik gemaakt van een onderwaterdrone.

Na een zoektocht in de sloot kwam even later een jongen met zijn moeder aangelopen, die bekend maakten dat het de fiets was van de jongen. Hij had zijn fiets daar neergelegd, en zelfs op slot gezet, waarna hij is gaan vissen. Toen hij opeens heel veel hulpdiensten zag belde hij van schrik zijn moeder, die ook kwam kijken. Toen het bleek dat de fiets van de jongen was konden de hulpdiensten weer inpakken en retour.

Onderwaterdrone
In 2014 begon het idee van een brandweerman om een onderwaterdrone te gebruiken. Afgelopen februari is een pilot gestart door de brandweer. Op dit moment heeft kazerne Spijkenisse zo’n drone, later moeten ook de kazernes Schiedam en Slotlaan (Capelle a/d IJssel) mee gaan doen met de pilot. De drone maakt gebruik van sonar en kan zo beelden maken. De drone moet het werk van de duikers veiliger maken en ervoor zorgen dat een mogelijke drenkeling snel kan worden gevonden en gered.

Bericht/Beeld: Nieuws op Beeld