Feyenoord vertrekt met fanshop uit centrum Spijkenisse

Werd de winkel in augustus 2017 met een groot feest geopend, vijf jaar later gaat de Rotterdamse voetbalclub weg uit het centrum van Spijkenisse. De club wil digitaal verder gaan met het verkopen van de kleding en voetbal-gerelateerde spullen en durft het niet aan om nog vijf jaar bij te tekenen. Vrijdag 20 mei zullen de deuren sluiten en niet meer open gaan.

“De club acht het niet wenselijk of verantwoord om een nieuwe langdurige overeenkomst voor de huur van een winkelpand aan te gaan in een gebied waar het aantal grote winkelformules mede als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk is afgenomen,” zegt commercieel directeur Joris van Dijk. “Ons besluit om ons uit Spijkenisse terug te trekken is jammer, maar biedt de mogelijkheid om aan onze online verkoop en Fanshops in Rotterdam verder te bouwen.”

Feyenoord heeft nog vier fysieke Fanshops in Rotterdam zitten. Twee daarvan zitten vlak naast stadion De Kuip en één is gesitueerd in de Rotterdamse binnenstad op het Binnenwegplein. Ook in het Maasstad Ziekenhuis heeft Feyenoord een eigen Fanshop. De shop in Spijkenisse was daarmee de enige buiten Rotterdam. Digitaal is de fanshop te vinden op fanshop.feyenoord.nl.