a15rozenburgScheepvaart

Calandbrug twee weken gestremd door defect omloopwiel

De Calandbrug bij Rozenburg is vanaf dinsdag niet meer beschikbaar voor verkeer. De brug blijft geopend, zodat ProRail direct onderhoud kan doen. “Het draaimechaniek moet onverwachts per direct gereviseerd,” zegt ProRail, die eigenaar is van de brug. Scheepvaart kan wel doorgang vinden. Rijkswaterstaat zorgt voor omleidingsroutes.

De verwachting is dat de brug twee weken lang niet beschikbaar is. Dat levert voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen een kleine omleidingsroute op via de Rozenburgse sluis. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets/voetpaden langs dezelfde route.

De brug is van ProRail en tot voor kort reden hier goederentreinen overheen.

Vond je dit een goed artikel?
Steun Spieke in het maken van nieuws.
Klik hier voor meer informatie Adverteren voor ondernemers logo

More in:a15

Ook interessant