Bezorgkar raakt te water op de Baljuwlaan

Een fietskar van een bezorgdienst is maandagavond op de Baljuwlaan in de sloot terecht gekomen, nadat een onderdeel van de trapper afbrak. Dat verklaarde de bestuurder aan de politie. De bestuurder kon daardoor de richting van de kar niet meer goed bepalen en de kar reed richting de sloot. De bestuurder is uit de kar gesprongen voordat deze in het water belandde, hij raakte niet gewond.


De bezorger is vervolgens terug gegaan naar het bezorgrestaurant op het naastgelegen industrieterrein. Omstanders die de kar zonder diens bestuurder zagen alarmeerden de hulpdiensten. Die rukten groot uit. De traumahelikopter, politie en een duikteam kwamen ter plaatse. Duikers van de brandweer zijn het water in gegaan om te zoeken naar de bestuurder.

Enkele minuten later kwam de bezorger op een gewone fiets terug bij de plek waar de je het water in is gegaan. De politie heeft hem gehoord en een blaastest laten doen. Daar kwam verder niks uit. Het traumateam en de ambulancedienst hebben kort met de jongen gesproken en zijn onverrichter zaken weer vertrokken.

Beeld: JBMedia