Flinke fakkel te zien in omgeving na problemen bij fabriek in Botlek

Bij een fabriek van Lyondell in de Botlek is dinsdagmiddag een probleem ontstaan in een installatie. Daardoor is een fakkel aangegaan die het restproduct verbrand. Daarbij komt veel zwarte rook vrij die tot in de wijde omgeving zichtbaar is.

Een woordvoerder van de DCMR meldt dat zij 35 meldingen hebben ontvangen over de rookpluim. DCMR is op de hoogte en weet dat een pomp is uitgevallen waardoor er teveel druk ontstond in de productie. Het restproduct wordt verbrand waarbij veel zwarte rook vrij komt, dat komt omdat er nog te weinig stoom wordt toegevoegd aan de fakkel waardoor er geen schone verbranding is.

De brandweer is aanwezig bij het bedrijf en heeft onderzoek verricht. De fakkel is het product nu aan het verbranden waarbij ook een flinke “flare” te zien is, een hoge vlam die uit de fakkel komt. Er is verder geen direct gevaar voor de omgeving en er zijn geen gewonden bij gevallen, meldt de veiligheidsregio. Heeft u last van stank of rook? Sluit dan de ramen en deuren. Hoe lang de fakkel nog aan zal houden, is niet bekend. Rond 15.30 lijkt de zwarte rook wel af te nemen.

Beeld: Nieuws op Beeld