Botlek TV – Trucks, trucks en nog eens trucks bij 23e editie Truckrun

160 Trucks en even zoveel chauffeurs plus vele vrijwilligers uit alle delen van de regio, hebben ervoor gezorgd dat de 23e Truckrun Spijkenisse een groot succes is geworden. Niet alleen stralende gezichten in de cabines van de chauffeurs en de meerijdende passagiers, maar ook tientallen omhooggestoken duimpjes langs de route van aangenaam verraste weggebruikers waaronder Wiebe Pannekoek. De oud politieman kreeg een stopteken van een verkeersregelaar uit de groep van Ron Brekelmans en zag de kilometerslange stoet in 10 minuten op de Heemraadlaan aan hem voorbij trekken. “Prachtig, dit is oponthoud waar je niet boos om kunt worden. Al die lachende gezichtjes van de kinderen die in de cabine intens aan het genieten waren, leuk toch!” Roel van Deursen maakte deze impressie (deel 1) van de Truckrun Spijkenisse 2022.

Horendol werden de nietsvermoedende automobilisten die door verkeersregelaars bij de verschillende kruispunten in de gemeente Nissewaard en Rozenburg werden tegengehouden. “Wat is er aan de hand? Staking van vrachtwagenchauffeurs op weg naar het Binnenhof in Den Haag?’ Niets van dat al, de 160 trucks van tal van meewerkende en meerijdende vracht en transportbedrijven uit de regio bezorgden met deze 23e Truckrun kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking een super middag. Zij mochten meerijden in de cabine en genoten met volle teugen. Nicole van Vliet uit Hoogvliet stapte bij het eindpunt aan de Curieweg in Spijkenisse uit met een grijns van oor tot oor en ook de zoon van Joop van Gils, ook uit Hoogvliet danste na het uitstappen vrolijk in het rond; ‘Geweldig papa. Het was geweldig’. Roel van Deursen maakte deze impressie (deel 2) van de Truckrun Spijkenisse 2022.

Bericht/beeld: Roel van Deursen