Binnenvaartschip gekapseisd in Nieuwe Waterweg, hulpdiensten zoeken naar opvarenden

Op de Nieuwe Waterweg nabij de Maeslantkering is rond 18.00 uur een binnenvaartschip gekapseisd. Hulpdiensten rukten groots uit. Bij het incident zijn inmiddels drie duikteams van de brandweer aan het zoeken naar opvarenden. Een van de opvarenden is in goede gezondheid uit het water gehaald, er is nog een persoon vermist.

Hoe het kon gebeuren dat het 40 meter lange schip kapseisde is niet bekend. Er wordt met veel inzet gezocht naar de te water geraakte personen. Om de inzet te coördineren is er opgeschaald naar Grip 1. Bij het incident staan ook twee traumahelikopters, zodat meteen ingegrepen kan worden als iemand gevonden wordt. Rond half 8 is er nog niemand aangetroffen.

Dit bericht wordt aangevuld als er meer informatie is.

Beeld: Nieuws op Beeld