‘Alcomobilist’ crasht op oprit naar Botlekbrug bij Hoogvliet

Een 32-jarige vrouw uit Zoetermeer is maandagochtend met haar auto gecrasht nadat zij op het kruispunt Vondelingenweg met de Aveling eerst een hek en een verkeerslicht ramde. De inzittenden van de auto, de vrouw en nog twee personen, kwamen ongedeerd uit de auto. De vrouw is aangehouden voor rijden onder invloed.

Het basisteam Oude Maas van de politie trof de auto aan. “Toen collega’s ter plaatse kwamen, zagen zij een flinke ravage,” schrijft het team op Facebook. “Collega’s zagen dat het voertuig op zijn kant lag en dat het voertuig met zijn neus tegen de rijrichting in stond. Zij zagen ook dat het voertuig een hek en verkeerslicht had geraakt. Gelukkig waren alle drie de inzittenden al uit het voertuig en waren er geen gewonden. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig weg te takelen.”

De 32-jarige vrouw uit Zoetermeer moest ter plaatse een blaastest doen. Daarop kwam de indicatie dat zij alcohol op had en daardoor werd zij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse test. “Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte 515 ugl (microgram per liter) had gedronken. Doordat de verdachte geen beginnend bestuurder is, werd haar rijbewijs niet ingevorderd. Bij een beginnend bestuurder wordt je rijbewijs ingevorderd vanaf 350 ugl en bij een ervaren bestuurder vanaf 570 ugl. Tegen de verdachte is er een proces-verbaal opgemaakt. De zaak is ingestuurd naar de verkeers officier.”