Texmex Queen Puppi de Jong overleden

Margarita Medrano Bracamonte de Jong, veel beter bekend als Puppi de Jong, is woensdagavond na een kort en hevig ziektebed op 62-jarige leeftijd overleden. Ze lag in het ziekenhuis, haar toestand verslechterde afgelopen week. De artsen konden helaas niks meer betekenen, schrijft familie op facebook.

The Queen of Chaos, Texmex Queen, of welke eervolle titel Puppi ook kreeg. Iedereen die haar kende kende haar als een echte lieflijke vrouw. Ze was belangrijk voor veel jongeren in de alternatieve scene (hardrock, punk, metal, etc). Dat deed zij toen Texmex bestond vanuit daar, maar toen Texmex sloot streed ze door om een nieuwe plek in Spijkenisse te creëeren. “We moeten de creativiteit van de nieuwe generatie koesteren zo dat het kan gedijen,” waren haar eigen woorden. Zelf was ze ook behoorlijk creatief. Dat getuigd uit het feit dat ze op festivals altijd vanuit de verte te herkennen was aan haar ‘staf’; een versierde bh op een stok.

Mensen die vroeger naar Texmex gingen konden niet om haar heen. Ze trok iedere jongere die er ook maar even doorheen zat bij haar om ze op te peppen. Ze danste met iedereen en had oog voor iedereen. Je mocht bij haar jezelf zijn en niks was te gek. Ze zorgde voor een ieder alsof het haar eigen kinderen waren, onder het genot van een biertje. Buiten Texmex maakte ze ook naam, want veel mensen in het uitgaansleven kennen haar. Kroegeigenaar Melanie Murray heeft een whiskey-fles acher de bar staan, die alleen open zou gaan als zij er weer was. Die fles blijft nu voor altijd dicht, schrijft ze in een bericht op facebook.

In de afgelopen maanden was zij lijstduwer van de politieke partij LieverLinks in Nissewaard. Daarvandaan wilde ze samen met de partij strijden voor een nieuwe Texmex. Sinds haar overlijden woensdagavond stroomt haar facebook-profiel over van berichten van mensen die haar gekend hebben. De meesten reageren vol ongeloof en gemis.