Nieuwe BSO op bijzondere locatie in Zuidland

Stichting Kinderopvang Nissewaard (SKN) opent op 30 maart een bijzondere buitenschoolse opvang locatie met een unieke multifunctionele ruimte in Zuidland. De opvang wordt geopend in speciaal verbouwde loodsen aan de Beeldsweg in Zuidland.

De loodsen aan de Beeldsweg zijn prachtig verbouwd om een bijzondere buitenschoolse opvang mogelijk te maken. SKN biedt de kinderen hier een breed aanbod van sport, spel en creativiteit om hen een fijne tijd te bezorgen op de buitenschoolse opvang, schrijft de organisatie in een bericht. Er zijn verschillende ruimtes gemaakt die mogelijkheden bieden voor allerlei activiteiten. Er vindt ook een nauwe samenwerking plaats met het netwerk in de dorpen in de gemeente Nissewaard. Denk hierbij aan de (sport) verenigingen, de kennis en expertise van de lokale ondernemers, het aanbod van experts op gebied van dans, theater en andere creatieve activiteiten.

Uniek voor de samenleving 
Het gebouw krijgt ook een bijzondere functie in de wijk. De accommodatie wordt multifunctioneel ingericht, zodat mensen uit de wijk er straks ook een kop koffie kunnen drinken. Dat is nodig, omdat er veel nieuwbouw is gepleegd in het mooie groene dorp.

Zo worden er momenteel gesprekken gevoerd met partners als de bibliotheek en de organisatie ‘thuis in de wijk’ om buiten de openingstijden van de buitenschoolse opvang maatschappelijke activiteiten te organiseren. SKN zoekt hiervoor nadrukkelijk de verbinding met partners en de bewoners in de wijk.

Kinderopvang Nissewaard gaat ook de samenwerking aan met Joy of Taste Catering. Zij gaan afhaalmaaltijden verzorgen voor ouders die, als ze interesse hebben en de kinderen komen ophalen, deze op bestelling kunnen meenemen. 

Trots
Directeur SKN Alice Vermeer vertelt: “Ik ben trots op onze enthousiaste teams die de buitenschoolse opvang op deze unieke locatie mogelijk hebben gemaakt. De BSO draagt bij aan de hoge kwaliteit kinderopvang die wij bieden. Stichting Kinderopvang Nissewaard heeft een goede naam opgebouwd in de regio en biedt opvang aan ruim 600 kinderen op Voorne Putten en Rozenburg. We zijn kleinschalig, lokaal/wijkgericht, dienstverlenend en ambitieus.

Op de BSO-locaties van Kinderopvang Nissewaard, dus ook deze bijzondere locatie in Zuidland, kunnen kinderen spelen en recreëren. Recreëren betekent letterlijk ‘ontspannen’, en dat doet ieder kind op zijn eigen manier, het ene kind sport graag, de ander leest liever een boek of is met creatieve hobby’s bezig.  Zo heeft elk kind ook verschillende interesses, en dat maakt het kind uniek en mooi! In de visie van Kinderopvang Nissewaard moeten de aangeboden activiteiten en doelstellingen voor de buitenschoolse opvang daarbij aansluiten. Door nadrukkelijk te kijken naar de ontwikkeling van het kind, kunnen we het aanbod afstemmen op wat het kind op dat moment nodig heeft. We dragen ook verantwoordelijkheid ten aanzien van het vroeg signaleren van eventuele extra behoefte aan zorg en ondersteuning als een kind dit nodig heeft.”

Bericht/Beeld: Stichting Kinderopvang Nissewaard