Inzamelpunt voor spullen voor Oekraïense vluchtelingen massaal gebruikt

Het inzamelpunt voor spullen bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne in de Boekenberg wordt goed gebruikt. Elke dag zijn er vluchtelingen voor het ophalen van spullen die zij goed kunnen gebruiken, omdat zij veel spullen in in hun thuisland hebben moeten achterlaten. Naast dat er mensen uit Spijkenisse helpen met het sorteren, zijn ook gevluchte mensen uit Oekraïne die een handje meehelpen. Wethouders Hamerslag en Soeterboek hielpen woensdagmiddag ook mee.

Elke ochtend gaan vrijwel alle spullen naar mensen uit Oekraïne. De zaal in Bibliotheek de Boekenberg ligt vol met spullen, maar elke ochtend zijn er zoveel vluchtelingen, dat daar niks van overblijft. De spullen zijn hard nodig. Dat blijkt ook uit de hulp van de mensen die zelf gevlucht zijn en helpen; zij helpen met het verzamelen, want de volgende dag hebben ze zelf de hulp ook weer nodig, zeggen zij.

Wil je ook helpen? Je kunt dagelijks tussen 10.00 en 17.30 uur terecht op de 1e etage in het voormalige Milieu Huis. Elke vorm van hulp is welkom; het brengen van gebruikte maar in goede staat verkerende spullen tot het op wens inkopen van spullen die nodig zijn. Ook zijn er vrijwilligers nodig die helpen met het uit sorteren van de spullen. Op dit moment is enorme behoefte aan: medicijnen, lenzenvloeistof, shampoo, eten, douchegel, nagelschaartjes, ondergoed (mannen, vrouwen, kinderen) en kleding. Dit zal in de loop van de tijd veranderen, wanneer er een structurele locatie voor de vluchtelingen wordt geboden.