#GR2022: Samen van Belang

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komen eraan! Maar waar moet je als inwoner van Nissewaard op 14, 15 of 16 maart op stemmen? Aan politieke partijen is gevraagd of zij u willen informeren met waar zij voor staan. In de periode naar 16 maart zullen de partijen u gaan laten zien wie zij zijn en waar ze voor staan. De partijen schrijven zelf het bericht. De zittende partij Belang van Nissewaard vertelt het volgende.

Op 16 maart stemt 70 %  op een lokale partij in Nissewaard. Dat zijn 25 zetels verdeeld over de 4 grotere lokale partijen, deze kiezers willen dat Nissewaard door een lokaal college wordt bestuurd. Een stem op Belang van Nissewaard is een stem op een volledig lokaal college. Met andere worden als u op Belang stemt krijgt u de andere lokale partijen erbij. Wilt u dat uw gemeente lokaal wordt bestuurd of wederom door de landelijke partijen die maar 1 van de 4 stemmen krijgt?

U krijgt nu 1 kans, om het tij te keren, Kies in het Belang van Nissewaard, haar inwoners en ondernemers en stem 16 maart op Belang van Nissewaard.

De hoofdlijnen van Belang zijn:
Armoede
Wonen
Veiligheid
Bereikbaarheid

Armoede, de armoede willen we pragmatisch aanpakken, vanaf 17 maart een vrijstelling van 1200 euro per jaar aan giften voor bijstandsgerechtigden per jaar. Dat is 25 euro per week aan boodschappen, en is 2.500.000 per jaar aan extra inkomsten voor de middenstand in Nissewaard.

Als bijstandsgerechtigden in Nissewaard in opdracht van de gemeente moeten werken krijgen ze daar ook geld voor, werken moet lonen, dit loon wordt weer uitgegeven in Nissewaard. Als je heel de dag op de bank blijft liggen krijg je niks erbij, ga je werken dan krijg je loon. Nissewaard heeft behoefte aan echte banen, met echte lonen, voor echte mensen.

Wonen, vanaf 17 maart starten we met de bouw van noodwoningen 50m2, 100 tot 150 stuks, voor de urgenten, voor de Nissewaarders zelf.
noodwoningen bouwen met nissewaardse handen, geplaatst door nissewaarders en bewoond door nissewaarders.
Daarnaast vinden wij van Belang dat iedereen in Nissewaard gelijk is en dus ook gelijk dient te wachten op een sociale huurwoning.
Of je nu heel je leven hier woont of dat je net je status hebt gehad, iedereen wacht net zo lang.
Met deze maatregelen wil belang de wachttijd van 8 jaar terugbrengen naar 4.

Veiligheid, alle partijen hebben mooie plannen en willen meer cameratoezicht, zolang we maar enkele handhavers per uur hebben rondlopen in een gemeente van bijna 90.000 inwoners, heeft dat geen enkel nut.
Meer handhavers en van de verplichte parkeerboetes af en de straat op, en dan meer cameratoezicht.

Bereikbaarheid, Belang is voor de lobby naar een A4zuid, prima, maar deze gaat er de komende 20 jaar niet komen. Wij van Belang gaan dus voor filedrukvermindering, enkele voorbeelden van hoe deze filedrukvermindering gaat worden gerealiseerd. Samen met Rotterdam in overleg hoe we de doorstroming van de Spijkenisserbrug kunnen bevorderen. Gratis openbaar vervoer voor 65+, de meeste mensen moeten al doorwerken tot 67 of 68 jaar, dus daar heb je al enkele procenten, en bij 6% van de auto’s uit de file zijn de meeste files al opgelost.

Tot enkele jaren geleden was er in Nissewaard sprake van een prima OV, nu word er met regelmaat bezuinigt, de laatste bezuiniging was het opheffen van lijn 81 en 85, en daarvoor in de plaats kwamen belbussen. Hiermee jaag je de mensen de bus uit, rechtstreeks de auto in. We moeten dit een halt toe brengen, een echt OV, met echte bussen voor echte mensen.

Daarnaast wil Belang van Nissewaard vanaf 17 maart gaan Nissewaardse bedrijven voor de Nissewaardse gemeente opdrachten uitvoeren, waar nu nog Haagse bedrijven het groen doen en Brabantse bedrijven de straten leggen doen we dat vanaf 17 maart zelf. Hiermee verminderen ook de verkeersbewegingen van en naar Nissewaard, en ondersteunen we de lokale economie.

Op dit moment wordt 26% van alle opdrachten groot of klein, aanbesteed aan Nissewaardse bedrijven, ONS en VVD hebben in het laatste debat aangegeven hier meer op te gaan inzetten, maar die kans is geweest, te weinig en te laat. Wat Belang van Nissewaard betreft kijken we eerst of we de opdracht aan een bedrijf in Nissewaard kunnen geven, daarmee moet het aantal opdrachten aan Nissewaardse bedrijven verdubbeld worden, Nissewaards geld wordt in nissewaard verdiend en door nissewaarders uitgegeven.

Beeld/Bericht: Belang van Nissewaard


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]