Gemeente Nissewaard gaat 175 Oekraïense vluchtelingen opvangen

De gemeente Nissewaard gaat 175 vluchtelingen uit Oekraïne op korte termijn opvangen. De gemeente is bezig om te kijken naar geschikte locaties. Eerder werd al bekend dat er per veiligheidsregio zeker 2000 plekken moeten komen voor de mensen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten.

Burgemeester Foort van Oosten vertelde dinsdagavond in de commissie-vergadering over de opvang van de vluchtelingen. “Momenteel hebben we opvanglocatie De Boeg al gereed gesteld,” zegt de burgemeester. “Daar kunnen zelfs vanavond al vluchtelingen opgevangen worden als dat moet. De verwachting is echter dat woensdag of donderdag er een bus kan aankomen.” De Boeg, gelegen aan de Industriestraat in Spijkenisse, werd eerder al beschikbaar gesteld voor statushouders. Die zijn al grotendeels doorgeschoven naar een woning of andere locatie.

Aankomende vrijdag wil de gemeente bekend maken welke locaties geschikt kunnen worden gemaakt voor de directe opvang van vluchtelingen. “Er wordt hard gewerkt om dat op de kortst mogelijke termijn ter beschikking te stellen. Dat gaat wel in navolging van de veiligheidsregio, want er moeten daarvoor veel zaken geregeld worden. Ook moeten bewoners in de omgeving, pandeigenaren en andere betrokken partijen daarover tijdig over ingelicht worden.”

Met de opvang voldoet de gemeente aan de wens van de veiligheidsregio om bij te staan in het opvangen van 2000 vluchtelingen. De gemeente Rotterdam zal 1000 vluchtelingen op gaan vangen. De overige 1000 worden in de regio van Rotterdam opgevangen.

De noodopvang in Rotterdam is gereed gemaakt – JBMedia

Beeld boven: Pixabay