Cultuurmakers in Hoogvliet: Rotterdamse Wijken Show – Hoogvliet 2022

In de serie “Cultuurmakers in Hoogvliet” proberen Viktoria Pompa en Roel van Deursen te ontdekken waar in Hoogvliet nog cultuurmakers te vinden zijn die ook werken of wonen in dit stadsdeel. Ook initiatieven en evenementen worden in deze serie uitgelicht.

Op zaterdag 12 maart werden Hoogvlieters verrast door “Rotterdamse Wijken Show”. “De Rotterdamse Wijken Show” trekt vanaf zaterdag 26 februari door de stad! Twaalf Rotterdamse artiesten brengen met een feestelijk optreden alle 14 gebieden van Rotterdam weer tot leven! Van Hoek van Holland tot Hoogvliet en van Schiebroek tot Feijenoord. Een muzikale herstart van cultuur in de wijken. De “Rotterdamse Wijken Show” biedt daarnaast ook een podium aan meer dan 40 artiesten uit de Rotterdamse wijken zelf. Reken op optredens van zangeres Melissa Fortes, Beatboxers Tim en Alex, de dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan en dansgroep Desi Steps. De regie van de show is in handen van Rajiv Bhagwan Bali. Bandleider Stanley Clementina zorgt met zijn muzikanten voor de muzikale begeleiding van de show. De vaste groep artiesten wordt in elke wijk aangevuld met lokale talenten (zie de UITAGENDA ROTTERDAM). In deel 2 maken we kennis met de organisatie achter het project. Zo vertelt Rajiv Bhagwan Bali in zijn interview met Viktoria Pompa waarom de Wijken Show belangrijk is voor alle Rotterdammers. Ook vertelt Jan Meijer welke rol de stichting Rotterdams Volkstheater speelt als partner van de Wijken Show. In het tweede deel kunt u verder genieten van optredens van diverse artiesten. Dit project is initiatief van Stichting VICA en is tot stand gekomen met steun van het Fonds Cultuurparticipatie.

Beeld/bericht: Roel van Deursen


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]