spijkenissesterrenkwartierVideo

Video: Takelen en transport zes lindebomen vanaf Coronaplein

Beeld: Roel van Deursen

De lindebomen die nu op het Coronaplein in Spijkenisse staan, moeten verplaatst worden in verband met de herinrichting van de openbare ruimte. Daarmee start de gemeente in maart. De lindes zijn nog in prima staat en gaan tijdelijk naar het gemeentelijk gronddepot aan de Maaswijkweg in Spijkenisse en krijgen op een nader te bepalen moment een nieuwe, definitieve locatie aangewezen ergens in Nissewaard.

Dat zorgt ervoor dat deze bomen een tweede kans krijgen. Een boom kun je het best verplaatsen of verplanten na de herfst (als het blad eraf is) tot het voorjaar (maart, uiterlijk begin april). Natuurlijk altijd bij vorstvrij weer. Met andere woorden: je kunt er het beste mee aan de slag als de groei stilstaat. In de zomer kun je een boom pertinent niet verplaatsen.

Beeld: Roel van Deursen

Vond je dit een goed artikel?
Steun Spieke in het maken van nieuws.
Klik hier voor meer informatie Adverteren voor ondernemers logo

More in:spijkenisse

Ook interessant