Preventief fouilleren blijft zorgen voor positieve reacties

Het preventief fouilleren in Spijkenisse blijft zorgen voor positieve reacties onder bewoners. Woensdagochtend en -middag werden weer ruim 100 personen gefouilleerd. Er werd een stanleymes bij een jongen aangetroffen.

Het preventief fouilleren begon in het voorjaar van 2020 en is sindsdien niet weggeweest. Al tientallen messen en andere wapens werden van straat gehaald. Tijdens fouilleeracties reageren mensen vooral positief, omdat het het veiligheidsgevoel verhoogd. Agenten mogen de acties houden in de gebieden rondom de metrostations en verschillende winkelcentra in Spijkenisse, omdat daar veel incidenten gebeurden.

Jeugdagent Peter Dale zegt echter dat er nog niet gestopt kan worden met preventief fouilleren. “Het aantal incidenten waarbij messen worden gebruikt of getoond blijven echter aanwezig.” Hij hoopt de komende tijd meer messen van straat te kunnen halen.

Beeld: Jeugdagent Peter Dale