Liveblog: Code rood vanwege storm Eunice

Storm Eunice raast op Nederland af. Hier plaatsen we berichten die relevant zijn voor inwoners van Nissewaard en Hoogvliet. Deze pagina wordt continue bijgewerkt.

Vanaf vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan worden boven land zeer zware windstoten verwacht van 100-120 km/uur, in de kustgebieden tot 130 km/uur en aan de zuidwestkust en op de Wadden mogelijk nog iets hoger. Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Hiervoor geldt vanaf 14 uur code rood. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west.

Aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind van het zuiden uit af.

Laatste weerupdate:

Ziet u iets gebeuren? Tip ons via de Whatsapp-tiplijn: Klik hier!

Volg hier het liveblog:

13.55: conifeer waait om in aanwezigheid van brandweer

De brandweer was door bewoners al ter plaatse geroepen op de Gaddijk in Spijkenisse, vanwege een onveilige boom. De brandweer was net aanwezig toen de boom besloot zelf al om te gaan. De brandweer is de situatie veilig aan het maken.

12.50: Alle test- en vaccinatielocaties van de GGD dicht
De GGD heeft besloten alle vaccinatie- en testlocaties vanaf 13.00 uur te sluiten. Mensen die een afspraak hebben staan worden gebeld om een nieuwe afspraak te maken.


12.45: Veer bij Hekelingen/Nieuw-Beijerland blijft zo lang mogelijk varen
De veerdienst vraagt om niet te bellen, maar om de social media kanalen in de gaten te houden.


12.20: Drukte op binnenwegen
Op binnenwegen is het momenteel druk en bij scholen staan lange rijen auto’s. Veel ouders lijken hun kinderen op te halen met de auto.


11.50: Spijkenisse Medisch Centrum zegt spreekuren af
Uit veiligheid van patiënten en medewerkers worden alle spreekuren van vanmiddag verplaatst. Patiënten worden hierover geïnformeerd door het Spijkenisse Medisch Centrum. Ook laat het SMC weten dat de telefonische bereikbaarheid minder wordt: “De poliklinieken van het Spijkenisse Medisch Centrum zijn mogelijk niet of beperkt bereikbaar. Het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis 0181-658888 is sowieso bereikbaar. Mogelijk kan de wachttijd bij dit telefoonnummer iets oplopen.”


11.43: Ook busvervoerder EBS stopt dienstregeling wegens storm
Busvervoerder EBS, verantwoordelijk voor het busvervoer in Nissewaard, Hellevoetsluis, Rozenburg en Rockanje stopt ook met rijden na 13.30 uur, maken zij zojuist bekend.


10.15: KNMI kondigt code rood af
Het KNMI heeft code oranje omgezet naar code rood voor zeer zware windstoten.


9.15: Gemeente Nissewaard treft voorbereidingen en staat op scherp
De gemeente Nissewaard laat desgevraagd weten dat de buitendienst van de gemeente donderdag al losse spullen van de gemeente heeft opgeruimd. Zij staan klaar om ingezet te worden bij incidenten. Reinis kan zaterdag extra opruimrondes rijden. Als u een zaak aan de gemeente wil melden, zoals een omgevallen boom die geen gevaar oplevert, kunt u dat digitaal melden op www.nissewaard.nl/melden.


22.54: Scholen sluiten eerder
Verschillende (basis)scholen hebben al aan ouders laten weten dat kinderen eerder naar huis gestuurd of opgehaald kunnen worden, vanwege de veiligheid van de kinderen. Hou de berichtgeving van de school van uw kind(eren) in de gaten.


22.45: Bel geen 112 als er geen spoed of levensgevaar is
Door drukte moet de noodhulplijn zoveel mogelijk beschikbaar blijven. Bekijk hier wat je moet doen bij schade:

Kan een afbeelding zijn van boom en de tekst 'Stormschade Wie bel ik? Bij acuut gevaar bel je 112. Is er geen spoed, maar heb toch de brandweer ter plaatse nodig, bel dan 0900 -0904. Storm- schade Enkele voorbeelden: Instortingsgevaar Acuut gevaar Bel 112 Losgeraakte dakbedekking gevelplaten Boom dreigt over de openbare weg te vallen Omgevallen boom de berm Geen spoed, wel brandweer plaatse Bel 0900-0904 Omgevallen boom tuin Meld bij je gemeente Zelf regelen Bij twijfel bel je altijd 112. Meer informatie: brandweer.nl/geenspoed BRANDWEER'

22.45 | Openbaar Vervoer stopt met rijden
De RET laat weten dat de metro’s, trams en bussen hun laatste rit om 10.00 uur zullen rijden. Om 12 uur staan daardoor alle voertuigen al binnen in de remise. De reisplanner houdt geen rekening met het stoppen van het openbaar vervoer.

De NS rijdt de laatste ritten om 12.00 uur.

Busvervoerder EBS heeft nog geen tijden gecommuniceerd.