Leerlingen Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet adopteren heesters Sterrenkwartier

Leerlingen van de afdeling groenvoorziening van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet hebben afgelopen maandag een aantal heesters uit de wijk Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse opgehaald. Zij herplanten deze heesters op hun eigen schoolterrein, zodat dit groen een nieuwe locatie krijgt.

Wethouder beheer openbare ruimte Jan-Willem Mijnans bedankte de leerlingen en hun docent, oud-raadslid Edwin Monteny, voor hun duurzame initiatief. “Gemeente Nissewaard vindt het belangrijk dat groen waar mogelijk een tweede kans krijgt,” zegt Jan Willem Mijnans. “We kijken altijd of het mogelijk is om bijvoorbeeld bomen te verplaatsen als deze moeten wijken voor bepaalde ontwikkelingen. Dit originele initiatief van deze groenstudenten sluit hier perfect op aan.”

De wethouder ging samen met zeven van de acht leerlingen aan de slag voor het uitgraven van de heesters. Docent Edwin Monteny: “Helaas kon één leerling er niet bij zijn vanwege corona, dat is jammer, want het ophalen, uitgraven en aanplanten van de heesters is een goede praktijkles”. De leerlingen hopen later aan de slag te kunnen bij een hovenier.

Gemeente Nissewaard en woningcorporatie Maasdelta Groep zijn de wijk Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse aan het vernieuwen. In vier fases maken oude flatgebouwen plaats voor nieuwe huur- en koopwoningen. Meer informatie over de vernieuwing staat op www.sterrenkwartierhoog.nl. Ook het groen ondergaat een metamorfose. Dit inspireerde de leerlingen en de docent van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet voor het adopteren van een aantal heesters die plaats moeten maken voor de nieuwbouw. 

Bericht/Beeld: Gemeente Nissewaard