Hond valt drie personen aan in woning Grote Beerstraat

Een hond heeft in een woning op de Grote Beerstraat in Spijkenisse drie personen verwond. De politie heeft de hond op de galerij van de flatwoning gevangen. Tot de tijd dat de juiste materialen er waren om de hond onder controle te krijgen, werd de hond onder schot gehouden van een taser uit veiligheid van agenten.

“Agenten gingen op de melding af omdat de hond levensgevaarlijke wonden veroorzaakt zou hebben,” zegt een woordvoerder van de politie. Bij het incident zijn vier ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Ook de politie is met meerdere eenheden naar het incident gegaan. “Achteraf bleek dat er niemand levensgevaarlijk gewond is geraakt.” De arts van de traumahelikopter de personen met beetwonden naar een ambulance begeleidt.

De hond is door de politie met een speciale stok op afstand naar buiten begeleid en overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. “Hoe het kon gebeuren dat de hond mensen in de woning aanviel, wordt nog onderzocht.” Alle drie de personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De hond is naar een speciaal opvangcentrum in Rotterdam gebracht.

Update donderdagavond: 112 Vandaag weet te melden dat de hond in de woning mishandeld werd en daardoor de bewoners heeft aangevallen. De hond zal niet meer terugkeren naar de woning.

Beeld: 112-Zuidland