Aanleunwoningen Bernissesteyn ontruimd vanwege grote brand

De aanleunwoningen van woonzorgcentrum Bernissesteyn in Zuidland zijn zaterdagmiddag ontruimd vanwege een grote brand. De brand zou ontstaan zijn in een wasmachine, die zich op de tweede verdieping bevond. Er zijn meerdere ambulances opgeroepen.

Al snel werd bekend dat ieder geval een persoon rook heeft ingeademd. Verder zou iedereen op tijd weggekomen zijn uit de ruimte waar de brand ontstaan is. Inmiddels wordt het centrum volledig ontruimd. Daarvoor zijn veel hulpdiensten opgeroepen.

Update: 16.30 uur: er is opgeschaald naar zeer grote brand. Het zou gaan om de aanleunwoningen waar de brand is uitgebroken.

Update 16.40 uur: de rook is er inmiddels af. Bewoners van de aanleunwoningen zijn opgevangen in Bernissesteyn.

Update 16.50 uur: de brand is opnieuw uitslaand.

Update 17.00 uur: er zijn twee parkieten uit de rook gered. Zover bekend zijn er geen verdere slachtoffers. Voor bewoners is opvang geregeld, meldt ook de Veiligheidsregio.

Update 17.11 uur: de hoogwerker uit Oud-Beijerland gaat ook assisteren bij de brand. Die is met spoed onderweg.

Update 18.15: de brand is nog niet onder controle en bevindt zich op dit moment in het dak.

Update 18.35: Burgemeester Van Oosten is ook ter plaatse. De brand in het dak is nog niet onder controle. Zodra dat het geval is gaat de brandweer opmaken welke bewoners terug naar hun woning kunnen keren en voor welke bewoners opvang moet worden geregeld.

Update 19.15: de brandweer meldt rond 19.00 de brand meester te zijn. Daarmee is de brand nog niet direct afgehandeld, maar is de brand wel onder controle en breid deze zich niet meer uit.

Update 19.50 uur: Door o.a. de waterschade die is opgelopen tijdens het blussen kan het merendeel van de bewoners van de desbetreffende woningen vanavond niet terugkeren naar huis. Voor hen zal waar nodig opvang geregeld worden voor de nacht.

Update 21.45 uur: Uiteindelijk zal voor achttien bewoners opvang geregeld worden. Omdat het minder zelfredzame personen betreft, zal het Rode Kruis hierbij ondersteuning bieden. Hiermee eindigt de berichtgeving over dit incident.

Beeld: 112-Zuidland