Stedin bijna klaar met noodstation: zondag generatoren uit

Stedin is bijna klaar met het noodverdeelstation op de Aldebaranstraat in Spijkenisse. Dat station gaat ervoor zorgen dat wijken die nu op noodgeneratoren draaien weer stroom via het net krijgen. Vanaf 10.00 uur wordt verwacht dat zij gaan beginnen met omschakelen van de 1570 klanten op generatoren, zegt Stedin.

Tijdens het omschakelen en uitzetten van de generatoren verwacht Stedin per deel zo’n 15 tot 30 minuten het stroom eraf te moeten halen bij de klanten. Daardoor kan er dus even geen stroom zijn, maar dat is dan van korte duur. Het gaat vooral om klanten met postcodecijfers 3201.

Donderdagmorgen brak er brand uit in een verdeelstation van Stedin waar hoogspanning binnen komt. Daardoor kon het stroom niet meer verdeeld worden over de kleinere stations in Spijkenisse. 17.000 huishoudens hadden tijdelijk geen stroom meer. Na 14,5 uur waren alle klanten weer van stroom voorzien. Deels door het omschakelen vanaf andere verdeelstations, maar ook door een tiental noodgeneratoren die in wijken geplaatst werden.