Moeder overleden nadat zij naast dochter op straat neergestoken wordt in Abbenbroek

Een vrouw uit Abbenbroek is maandagmorgen rond 9.30 uur op straat neergestoken. Zij liep op dat moment samen met haar 6-jarige dochter over de Schoolstraat. De verdachte is een Belgische man, die zichzelf 10 minuten later op het Hartelkruis bij Spijkenisse van het leven wilde beroven. Het dochtertje dat achterbleef bij haar moeder is door de politie opgevangen en krijgt slachtofferhulp.

Bewoners van de Schoolstraat staan na het incident op afstand verslagen te kijken naar het hele gebeuren in het normaal zo rustige Abbenbroek. Een tiental politiewagens kwamen samen met drie ambulances, het traumateam en twee brandweerwagens naar de melding in de straat. De hulpverleners hebben ter plaatse geprobeerd het slachtoffer te redden. Het mocht niet baten, de vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Nadien is forensische opsporing ter plaatse gekomen om een onderzoek op te starten.

Direct na het incident zagen bewoners een witte auto met veel vaart weg rijden uit het dorp. Daarin zat een man die volgens een woordvoerder van de politie in België ingeschreven staat. Buurtbewoners zeggen dat hij de ex-partner is van de vrouw. De politie gaat ervan uit dat man en vrouw een ruzie hebben gehad in de relationele sfeer. De man is nadat hij weg rijdt van de Schoolstraat naar het Hartelkruis gereden en heeft aan het eind van de Hartelbrug zijn auto stilgezet. Daar is hij van het viaduct de snelweg opgesprongen en geschept door een vrachtwagen en geraakt door een Zwitserse personenauto. Hij raakte daarbij zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het incident. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die de politie nog niet heeft? Neem dan contact op via 0900-8844. De kerk in Abbenbroek gaat om 14.30 uur open voor mensen die het hebben zien gebeuren. Ook slachtofferhulp zal aanwezig zijn.

Beeld: JBMedia