Burgemeester zegt: “ik sta niet in de weg voor protestacties”


Burgemeester Foort van Oosten heeft zojuist een video gepubliceerd waarin hij aangeeft wat hij vindt van de protestacties van de horeca om open te zijn gegaan. Steeds geeft hij aan dat het overtreden van sluitingregels voor een protest niet toegelaten kan worden, maar wilt daar wel met coulance in meegaan.

Vrijdagmiddag zijn verschillende horeca-ondernemers uitgenodigd op het gemeentehuis voor een gesprek met de burgemeester. Daarin gaf hij aan het niet toe te staan als burgemeester dat de horeca zaterdag open zou gaan. Zaterdag zijn vrijwel alle horeca gelegenheden toch open gegaan om een protest te uiten voor de sluitingsmaatregelen, die zeggen dat de horeca- en cultuursector dicht moeten blijven vanwege het aantal oplopende besmettingen. Ondanks dat in het gesprek duidelijk werd dat de ondernemers maar 1 dag hun zaak zouden openen uit protest, bracht hij niet naar buiten het te gedogen.

Zaterdagmiddag heeft hij een toelichting gegeven op hoe hij daar mee om is gegaan. In een video zegt hij dat hij de acties niet in de weg staat, maar wel met coulance behandeld. Andere burgemeesters op Voorne-Putten gaven vrijdag wel al aan achter de protestacties te staan en het te gedogen. Bekijk de video van burgemeester Foort van Oosten:

Beeld: Gemeente Nissewaard

We hebben dit bericht gerectificeerd.