Basisschool De Klinker met trots benoemd tot Excellente School!

Basisschool De Klinker in de wijk Vogelenzang-Zuid is als eerste basisschool in de gemeente Nissewaard benoemd tot Excellente School. Het predicaat is een erkenning voor scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel.

De school vierde het feest maandagmiddag op het schoolplein. De directie kreeg een koffertje met het predicaat excellente school overhandigd van een meester, die het nadeed wat het ministerie normaal doet: het koffertje persoonlijk overhandigen aan de schooldirectie. Vanwege het corona-virus werd er eerder op de dag een online uitreiking gedaan. Daarna volgde een nieuw schoollied, wat door groep 3 van juf Amber gezongen werd. Ook pronkt de school met een bord met “Excellente School” op het schoolplein.

De directrice van de school, Andrea Moret, benoemde in een toespraak erg trots te zijn op het behalen van het predicaat. “Ik wist niet eens dat het haalbaar was om dit te halen. Mede door de ouderschapsraad en medezeggenschapsraad zijn we opgeklommen. Enkele jaren geleden waren wij nog een risico-school. Door feedback te vragen en te geven hebben we dit kunnen behalen.” Samen met adjunct-directrice Thea Rovers-ten Have ontving zij het speciale koffertje.

Beeld: Spieke Media – Samen met alle leerlingen werd het predicaat onthuld

Jury
Het predicaat is toegekend door Alida Oppers, inspecteur-generaal van het onderwijs, op basis van de adviezen van de jury Excellente Scholen. Tijdens een online bijeenkomst ontvingen de nieuwe Excellente Scholen, dit jaar zo’n 55 scholen verspreid over heel Nederland, onder meer felicitaties van de juryvoorzitter en Alida Oppers, en gingen ze met elkaar in gesprek over hun excellentieprofielen.

Het belangrijkste doel van het traject Excellente Scholen is de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren. De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en om te bevorderen dat deze scholen hun kennis delen met andere scholen, zodat scholen kunnen leren van elkaar.