Sinterklaas op bezoek bij politieke partij Belang van Nissewaard heeft corona “en wist dat dezelfde dag al”

De sinterklaas die vrijdag 3 december langs kwam in de huiskamer van de politieke partij Belang van Nissewaard, is dezelfde dag positief getest op corona. De partij heeft donderdag avond via een bericht in haar facebook-groep verzocht om te testen vanwege een positieve test die op de bewuste vrijdag bekend werd. Priska de Kreij, tot deze week lid van de partij, klapte daarover uit de school in een bericht op facebook, omdat zij “niet mee wil werken aan het stilhouden hiervan” nadat zij zelf besmet raakte.

Op vrijdag 3 december is een sinterklaas met pieten langs geweest in de huiskamer van de politieke partij Belang van Nissewaard aan de Noordpassage in het centrum van Spijkenisse. De Huiskamer is een winkelruimte die gebruikt wordt door de politieke partij om mensen te ontvangen. Daar zijn vrijdag 3 december meerdere kinderen met de sint op de foto gegaan. Volgens De Kreij was het een succesvolle dag omdat er veel publiek langs is geweest. De Kreij beweert echter dat toen al snel bekend moet zijn geweest dat de sint positief getest zou zijn, en dat het sinterklaasteam dat verzwegen moet hebben. “Peter wilde het daarna ook niet verder vertellen, dit moest stil gehouden worden, omdat het volgens hem geen gevaar had opgeleverd” zegt Priska in een gesprek over haar bericht.

De Kreij is zelf die vrijdag ook besmet geraakt. Een test maandag kwam nog negatief uit de bus. Zij ontwikkelde wel al klachten, maar omdat de test negatief was, en zij geen kennis had van het voorval van de vrijdag ervoor, heeft zij een bezoek gebracht aan de huiskamer. Daar werd haar verteld dat de sint vrijdag aan het eind van de middag al positief getest was, maar dat dat niet aan de grote klok was gehangen om geen onrust te veroorzaken. Na een test die dag bleek ze alsnog corona te hebben.

“Het feit dat dit vorige week Vrijdag bekend was maar verzwegen is, kan heel veel leed teweeg hebben gebracht, want alle ouders en kinderen die daar geweest zijn moesten nog pakjesavond gaan vieren met misschien wel een kwetsbare oudere, ik wil niet op mijn geweten hebben dat ik aan deze doofpotpraktijken meewerk!” schrijft zij in een bericht wat zij op facebook verspreid om anderen te waarschuwen.

Beeld: Pixabay