Officiële steenlegging De Veerkade

Vrijdag 17 december is met het aanbrengen van de officiële steen in appartementengebouw ‘t Kompas door wethouders Jan Willem Mijnans en Igor Bal stilgestaan bij de bouw van ’t Kompas aan de Veerweg in Spijkenisse. In de gevel van het gebouw hebben zij een steen geplaatst met daarop de naam van het gebouw en de datum van de steenlegging.

De Veerkade maakt onderdeel uit van de wijk De Haven Spijkenisse. Fase 2 van de Veerkade is momenteel in aanbouw en bestaat uit 13 kadewoningen en een appartementengebouw.
Alle woningen in fase 2 zijn energieneutraal en worden op het gebied van duurzaamheid volgens de allerlaatste inzichten ingericht: met zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en een bodem warmtepomp. De verwachting is dat de appartementen en de koopwoningen rond de zomer 2022 worden opgeleverd.
Wethouder Igor Bal: ‘De Veerkade is een prachtige aanvulling voor deze moderne wijk in wording. De verscheidenheid aan woningen biedt verschillende doelgroepen de mogelijkheid er te gaan wonen’.

Koop kadewoningen
De 13 kadewoningen in het plan zijn 12 meter diep en hebben een royale achtertuin met daarachter een garage of een berging. De kopers van de 13 kadewoningen konden per bouwnummer de keuze maken of zij de voorkeur hadden voor een ruime stadswoning of een videwoning. Na deze keuze, konden de kopers de woning nog verder aanpassen met de optiemogelijkheden om de woning helemaal naar wens te laten realiseren.

Huurappartementen
Gelegen aan een van de pleintjes aan de Veerweg wordt appartementengebouw ’t Kompas gerealiseerd. Dit appartementsgebouw bestaat uit 26 twee-, drie-, en vierkamer appartementen variërend in grootte van 46m² tot 88m². Alle appartementen zijn voorzien van een complete keuken met inbouwapparatuur, luxe badkamer en toilet. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een royaal balkon.
Wethouder Jan Willem Mijnans (Wonen) is blij met de komst van de huurappartementen, die bijdragen aan een goede balans tussen koop en huur, conform de Woonvisie Nissewaard 2020-2030.

Alle 26 appartementen worden gerealiseerd voor de verhuur. De woningen zullen overwegend worden verhuurd in het middenhuursegment. De verhuurder, De Rentmeester Vastgoedmanagement verwacht dat de appartementen eind van het eerste kwartaal 2022 in de verhuur zullen gaan. Vanaf dan zal er ook meer informatie beschikbaar zijn.

‘Mooi om op zo’n bijzondere, historische plek huurwoningen in de verhuur te mogen brengen en in beheer te mogen nemen’ zegt Kevin van der Vlist van De Rentmeester Vastgoedmanagement.

Bericht/Beeld: Gemeente Nissewaard