a15politiespijkenissewaterland

Dordtenaar aangehouden na mishandeling en dollemansrit vanaf Snoekenveen

Een korte achtervolging, maar met flinke schade. Drie politievoertuigen moesten getakeld worden. Dat alles na een melding van huiselijk geweld in Spijkenisse, waarna een 39-jarige man uit Dordrecht in de auto stapt aan de Snoekenveen en ervandoor gaat. De 39-jarige was onder invloed.

Net na 16:00 uur dinsdagmiddag komt er een melding binnen van huiselijk geweld. Er zou geslagen zijn. De man stapt vervolgens, onder invloed, achter het stuur en start een dure rit, zal later blijken. Verkeersregels worden aan de laars gelapt, andere personen in het verkeer komen in het gevaar en stoptekens worden genegeerd.

Uiteindelijk wordt de man kort erna op de A15 klem gereden. Als hij dan alsnog probeert te ontsnappen wordt er een schot gelost door de politie. Hierbij raakt niemand gewond. Vervolgens wordt de man middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) aangehouden door de politie. Drie politievoertuigen moeten worden getakeld. De politie doet onderzoek naar het incident.

Door het onderzoek op de plek van het klemrijden, ontstond dinsdag in de avondspits meer dan twee uur vertraging op de A15, ter hoogte van het Vaanplein. Automobilisten konden nog maar gebruik maken van 1 rijstrook, in plaats van de gebruikelijke 4.

Bericht: Politie.nl / Spieke, beeld: Politie Nissewaard
Vond je dit een goed artikel?
Steun Spieke in het maken van nieuws.
Klik hier voor meer informatie Adverteren voor ondernemers logo

More in:a15

Ook interessant